Πρόταση για τον Παναθηναϊκό, ζητά επιπλέον 13 εκατομμύρια ο Αλαφούζος!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε αρνητικά σε πρώτη φάση στην πρόταση παραχώρησης της εταιρίας, ζητώντας 26 εκατομμύρια για να ανάψει το... πράσινο φως! Ο ρόλος ξένου ατζέντη, η εταιρία από την Ασία και η διαπραγμάτευση που άρχισε την Δευτέρα! Διαψεύδει το «τριφύλλι».

Το απόγευμα της Δευτέρας είδε το φως της δημοσιότητας στο enikos.gr η πληροφορία πως ξένοι επενδυτές έκαναν πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με τις πληροφορίες το fund που κατέθεσε την πρόταση δραστηροποιείται στην Αγγλία και την νοτιανατολική Ασία. Η πρόταση που κατατέθηκε με κάθε επισημότητα ήταν η εξής:

*13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο για να ανάψει το... πράσινο φως.

*7 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.

*7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ από την NOVA.

*20 εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν άμεσα στην ομάδα από τους επενδυτές.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο, απέρριψε την πρόταση και ζήτησε επιπλέον δεκατρία εκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο!

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ξένος ατζέντης που είχε ρόλο στην μεταβίβαση της Μάνστεστερ Σίτι στους Άραβες ενώ η διαπραγμάτευση ξεκίνησε την Δευτέρα και φαίνεται να τελειώνει και σήμερα μετά την άρνηση του «mr. ΣΚΑΪ».

Τέλος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε άμεσα και διέψευσε το σενάριο, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα για ξένους επιχειρηματίες και ενδιαφέρον για την ΠΑΕ».