Πριν από 3 μήνες, 5 ημέρες, 22 ώρες

Σεισμός 6,7 ρίχτερ ταρακούνησε το Περού (pic)

Σεισμός 6,7 ρίχτερ ταρακούνησε το Περού (pic)

H δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ενώ οι επιστήμονες εξέδωσαν προειδοποίηση και για τσουνάμι.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά των ακτών του Περού καταγράφηκε λίγη ώρα πριν από τους σεισμογράφους κοντινών περιοχών.

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίζεται 73χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μίνας ντε Μαρκόνα, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,1χλμ.

Λόγω του μεγέθους της δόνησης, το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «υπάρχει απειλή για τσουνάμι σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο».

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί το νότιο Περού, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η κυβερνήτης της περιφέρειας Αρεκίπα του Περού Γιαμίλα Οσόριο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας. Η Οσόριο δήλωσε πως σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, όπως κατάρρευση στεγών, και κάτοικοι απομακρύνονται από το Λόμας.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ